Ingredienserna är beräknade till cirka 10 portioner (på en buffé):
2 kg fläskfilé
25 g smör
salt
peppar
rosmarin
salvia
Marinad:
1 dl balsamvinäger
2 dl olivolja
0,5 msk salt
0,5 tsk svartpeppar
75 - 100 g soltorkade tomater
1 kruka basilika
Putsa köttet, gör en kryddblandning och rulla köttet i den. Bryn fileérna i smöret. Lägg dem sedan i en eldfast form och stek i ugnen 225 gr i 15 - 20 min. Låt köttet kallna och vila i kylskåp över natten.
Skiva köttet i tunna sneda skivor. Lägg upp det på ett serveringsfat.
Strimla tomaterna och basilikan, strö över köttet.
Blanda olivolja, balsamvinäger och kryddorna. Skeda dressingen över köttet.
Låt stå kallt några timmar sedan är det klart att servera.
Till detta brukar jag servera en ruccolasås. Mixa 1 burk creme fraiche med 2 vitlöksklyftor och en påse ruccola. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar