Denna soppan har palsternacka som bas. En rotfrukt som vi kanske oftast använder när vi kokar grönsakssoppa.
Receptet är för 4 portioner:
1 gul lök, 1 - 2 vitlöksklyftor
1 msk smör
500 g palsternacka
2 tsk hackad färsk rosmarin
1,5 dl torrt vitt vin
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärninar
2,5 dl grädde
salt och vitpeppar
Gör så hör:
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den hackade löken och vitlöken i smör i en kastrull. Tillsätt den hackade palsternacka, vin, vatten, rosmarin och buljongtärningarna. Koka under lock tills palsternackan är mjuk, 10–15 min.
Häll i grädden, låt soppa småputtra på svag värme ca 5 min. Mixa soppan, smaka av med ev lite vitvinsvinäger, salt och peppar. Servera med lite getostcreme.
Getostkräm:
Mosa ca 100 g getost med 50 g creme fraiche och 50 g naturell färskost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar