lånad bild
Förra helgen åt vi en fantastiskt god fisk! Då min lokala fiskhandlare haft stängt under två veckor var vi nu sjukt sugna på fisk - det blev forell.
Lågtempad forell med picklad rödlök, knaperstekt sidfläsk och jordärtskockskräm.
Här kommer receptet:
4 forell filéer à 150 g, helst med skinn
olivolja
salt och svartpeppar
Picklad rödlök
2 rödlökar, tunt skivade
1/2 dl ättikssprit
1 dl socker
2 dl vatten
4 lagerblad
Jordärtskockscrème
400 g skalad jordärtskocka, ca 500-600 g oskalad
1 gul lök, grovhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 dl grädde
2 dl mjölk
salt
lite citronsaft
Övrigt
150 rökt sidfläsk, tärnat
1/2 ask smörgåskrasse
surdegskrutonger
citronskal
Gnid in fisken med olja, salt och peppar. Baka i ugnen med skinnsidan uppåt på 100 grader tills fisken har ca 45 grader i inner temperatur. Dra skinnet före servering.
Koka upp ättika, socker , vatten och lagerblad. Lägg i löken och låt svalna.
Koka jordårtskocka, lök och vitlök mjuk i grädde och mjölk. Sila av vätskan och mixa slät. Späd försiktigt med vätskan så att krämen inte blir för lös. Smaka av med salt och citronsaft.
Stek sidfläsk knaprigt i stekpannan på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper före servering. Garnera med sidfläsk, krasse, krossade surdegskrutonger och citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar