måndag 22 oktober 2012

Cannelloni med kassler och ost

Pasta är alltid uppskattat hemma hos oss. Sedan är det väl lite si och så med fantasin.
Häromdagen testade jag ett nytt recept, det blev godkänt.

Det här behöver du till 4 personer:
1 stor purjolök
4 hg kassler
250 g lasagneplattor, färska
1 msk smör
2 dl crème fraiche
2 msk senap
150 g stark ost, gärna cheddar

Skölj och strimla purjolöken. Stek den mjuk i smör utan att den tar färg.
Sätt på ugnen på 225°. Skär kasslern i tunna strimlor och blanda den med purjon.

Lägg ut lasagneplattorna och fördela purjo- och kasslerblandningen på plattorna och rulla ihop dem. Smörj en ugnssäker form och lägg rullarna tätt i den. Koka upp 2,5 dl vatten med en grönsaksbuljongtärning, blanda ner crème fraiche och senap. Koka upp och blanda ner hälften av den rivna osten.

Häll den varma såsen samt resten av osten över cannellonirullarna i formen och gratinera i nedre halvan av ugnen ca 20 min.

Servera med en god sallad.

Vill du göra cannelloni med någon annan fyllning så ta vad ni tycker om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar