fredag 5 oktober 2012

Vaniljmarinerade bär med gräddyoghurt

Visst är väl ofta det enklaste det godaste?
Den här desserten är verkligen lättlagad. Du kan använda dig av princip vilka frukter eller bär som helst, ta det du tycker om.
Här får du receptet på en marinad som räcker till ca 4 personer eller 1,5 liter frukt.

Vaniljmarinad:
0,5 vaniljstång
1 dl socker
1 dl vatten
saften från 1 lime.

Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön med övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt koka tills sockret har lösts upp.
Låt marinaden kallna. Ta upp vaniljstången och kasta den.

Exempel på frukter och bär: Du kan ha en liter jordgubbar, 2 dl hallon, 1 dl blåbär, 2 nektariner. Frukten kärnas ur och delas i mindre bitar, bären rensas. Blanda bären och häll över marinaden ca 15 min innan du ska servera din dessert. Till dina marinerade bär/frukter kan du ha glass eller en gräddyoghurt, lite limesocker till är också gott.

Gräddyoghurt:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl turkiskt yoghurt
2 msk florsocker

Vispa grädden, yoghurt och florsocker tills det blir fluffigt.

Limesocker:
Tvätta och riv limen, blanda skalet med strösocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar