lördag 13 oktober 2012

Vit chokladkaka med bär

Denna dessert tycker jag är godast med blåbär men du kan även ha andra bär. Det här behövs till en kaka för ca 10 personer:

100 g smör
100 g + 50 g vit choklad
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
citronskal
1 msk pressad citron
2,5 dl mjöl
3 dl bär
florsocker

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Smält smöret, ta av kastrullen från värmen. Bryt 100 g choklad i bitar och smält den i smöret.
Blanda i socker, vaniljsocker och äggen, ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Blanda snabbt ihop till en smet.

Häll smeten i en smord form med löstagabar kant, ca 24 cm i diameter. Hacka 50 g choklad. Strö på choklad och blåbär.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Pudra över lite florsocker, servera med lite vispad grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar