Denna dessert tycker jag är godast med blåbär men du kan även ha andra bär. Det här behövs till en kaka för ca 10 personer:
100 g smör
100 g + 50 g vit choklad
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
citronskal
1 msk pressad citron
2,5 dl mjöl
3 dl bär
florsocker
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Smält smöret, ta av kastrullen från värmen. Bryt 100 g choklad i bitar och smält den i smöret.
Blanda i socker, vaniljsocker och äggen, ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Blanda snabbt ihop till en smet.
Häll smeten i en smord form med löstagabar kant, ca 24 cm i diameter. Hacka 50 g choklad. Strö på choklad och blåbär.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Pudra över lite florsocker, servera med lite vispad grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar