Här är ett recept med anjovis i - även om man inte är så förtjust i anjovis så testa. Anjovisen ger bara en god sälta. Det här behöver du till ca 20 pajer:
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
0,25 dl mjölk
Fyllning:
1 gul lök
1 msk smör
125 g ansjovisfiléer
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
1/2 dl kapris
1 - 2 dl riven lagrad ost
salt och peppar
Gör så här:
Börja med pajdegen.
Blanda smör, mjöl och salt till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt mjölken. Arbeta snabbt samman till en deg. Lägg in den i plastfolie och låt den ligga halvtimma i kylen.
Gör en lång rulle av degen, dela den sedan 20 bitar. Tryck ut degen i muffinsformar av aluminium.
Nagga botten med en gaffel. Ställ in formarna i kylen i minst 30 minuter. Pajskalen behöver inte förbakas.
Fyllning:
Finhacka löken och fräs den mjuk i smör. Sila av ansjovisen och grovhacka den. Vispa ihop äggen med grädde och mjölk, smaka av med salt och peppar.
Fördela lök, ansjovis, kapris och ost i pajskalen. Häll över äggstanningen.
Grädda i 200° ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar