Ska du göra en buffé eller lite tapas, då tycker jag att du sak göra egna pimentos, lätt som en plätt.
Du kan göra på mer eller mindre paprikor - gör efter hur många ni är som ska äta. Här kommer en sats:
4 röda paprikor
1 hel vitlök
2 kvistar rosmarin
ev lite basilika
3 dl god olivolja
Sätt på ugnen på 250 grader. Dela paprikorna i halvor och ta bort kärnhusen. Lägg dem tillsammans med den hela vitlöken på en plåt. Sätt in den i ugnen och låt dem vara inne i mellan 20 - 30 min. Skalet på paprikorna ska vara nästan helt svart. Låt dem svalna
Ta bort skalet på paprikorna och skala vitlöksklyftorna.
Dela paprikorna i breda strimlor. varva paprika vitlök och örter i en glasburk, strö på lite flingsalt. Häll på olivolja så det täcker.
Låt pimenton "mogna" i kylskåp ca 1 vecka innan ni äter dem.
n del av er kanske tänker att pimento är en stark chilifrukt och det kan det vara men det är också det portugisiska ordet på vanlig paprika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar