fredag 3 februari 2012

Biscotti

De här recepten på biscotti hör inte hemma på fika bordet utan mer som lite tapas eller tillbehör till någon god röra.
Ingredienserna är till ca 20 st biscotti:

3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
75 g smör
1 msk olivolja
1 ägg
0,5 dl mjölk
75 g chévre
25 g hackade torkade fikon
25 g hackade valnötter

Sätt på ugnen på 175 gr.
Blanda ihop det torra ingredienserna i en matberedare, klicka i smöret och kör snabbt till en smulig deg.
Vispa ihop olivolja, ägg och mjölk, häll sedan ner det i matberedaren och kör en kort stund. är degen för kladdig tillsätt lite mer mjöl. Smula sedan ner osten, de hackade fikonen och valnötterna.
Forma degen till två längder som är ca 3 cm breda. Lägg dem på en plåt och pensla med ett uppvispat ägg, grädda ca 30 min.
Låt längderna svalna lite på plåten , skär dem sedan med en vass kniv i sneda bitar. Sänk sedan värmen till 125 gr och grädda dem 20 min till. Låt dem svalna på plåten.

Testa och blanda halva degen med en annan fyllning som tex 2 soltorkade tomater som strimlas, lite feta ost och någon msk hackad färsk basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar