lördag 4 februari 2012

Goda kex med parmesan och timjan

Det finns massor av kex och knäckebröd att köpa men det är också kul att servera sina egna. Det här receptet ger ca 25 kex.

Ingredienser:
2,5 dl mjöl
1 tsk salt
50 g smör
2,5 dl riven parmesan
2 tsk färsk timjan
1 dl gräddfil.

Blanda de torra ingredienserna i matberedaren. Tillsätt den rivna osten och hackad timjan. Kör några sekunder.
Blanda ner gräddfilen, lite i taget rör till en slät deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en rulle, ca 3 cm i diameter. Rulla in den i plastfolie och låt den vila minst 1 tim i kylskåp. Sätt på ugnen på 175 gr. Skär rullen i 0,5 cm tjocka skivor och lägg ut på ett bakplåtspapper.
Grädda i ca 20 min eller tills kexen är gyllenbruna. Låt dem svalna på galler.

Servera på buffé, som tapas med någon röra eller som drinktilltugg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar