onsdag 22 februari 2012

Fjärsing

Förra veckan var Lina och jag på Läjets fisk för att handla middagsmat. Det färskaste som fanns i butiken var fileead fjärsing.
Denna lilla "firre" är känd för sin väldigt giftiga gadd. Blir du stucken kan du få intensiva smärtor men giftet är inte dödligt för människan.
I Sverige förekommer fjärsingen utmed hela västkusten. Fjärsingen är en bottenfisk och ligger gärna nedgrävd på grus- och sandbotten så att endast den främre ryggfenans taggar och ögon sticker upp. Där inväntar den sitt byte som huvudsakligen består av räkor, småfisk och småkrabbor

Personligen tyckte jag att fiskens konsistent påminde lite om makrill. Fast den var inte lika fet som makrill.
Vi vände fisken i mjöl och stekte den i smör, till fisken hade vi potatismos och lingon.
Fisken var god men jag föredrar nog ändå torsk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar