fredag 10 februari 2012

Fläskfilé i senapssås

Ikväll har jag tänkt att vi ska äta denna rätt.

Att ha lite fransk Dijon senap i såsen ger väldigt god sma. Du kan naturligtvis använda någon annan senap - kanske någong grovmald fransk senap. Vill du ge såsen ett grövre utseende kan du krossa hela senapskorn. Sedan väljer du själv om du använder lätt eller vanlig creme fraiche till såsen.

Ingredienser till 4 pers
600 g fläskfilé
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 st lök
1 - 2msk Dijon senap
2 dl crème fraiche

Putsa filén och skär den i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet hastigt runt om. Salta och peppra under tiden du steker. Lägg upp köttet efter hand på ett fat.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i stekpannan. Tillsätt senap, creme fraiche och salt. Lägg ner filéskivorna och sjud i ca 5 min.

Servera genast med klyftpotatis eller ris, vad ni helst föredrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar