Det här behöver du:
3 dl socker
4 st ägg
2 tsk bakpulver
3 dl mjöl
1 dl kokande vatten
Vaniljfyllning
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Tillagning
Sätt ugnen på 200°. Vispa sockret och äggen pösigt.
Blanda bakpulvret med mjölet. Rör ner det i äggsmeten. Häll i vattnet. Smörj och bröa en form, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Tillsätt vaniljsockret. Låt koka häftigt ca 3 min. Rör hela tiden så att inte mjölken bränns.
Ta kakan ur ugnen. Dela den till två bottnar innan den har hunnit kallna. Fördela vaniljfyllningen på en av bottnarna. Lägg ihop kakan.
Garnera med lite att pudra över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar