onsdag 24 augusti 2011

Mango Chutney

Onsdag idag och regnet faller - det känns som höst. Lunchade med Lina idag på Cafe Mignon. Jag käkade pasta Carbonara och den var sådär, ganska torr. Lina köpte en räksallad vilken hon gav ett högt betyg. Nu var priset på dagens lunch sänkt till 89 kr, under sommartiden när våra turister var här då höjde man priset till 99 kr. Inte schysst.....

Snart är helgen här och om det blir en regnig helg så kanske det finns lust att pyssla i köket. Detta recept har jag fått utav min syster, enkelt att laga och gott som tillbehör till mat. Du kan även använda Mango Chutney som smaksättare i en sås exempelvis till kycklingfilé eller till den indiska färsgratängen som finns med på veckans matsedel. Här är receptet:

Mango Chutney
6 - 7 frukter, blanda ex gröna äpplen, persikor, nektariner, mango eller plommon
1 - 2 gula lökar
2,5 dl äppelcidervinäger
5 dl socker
1 pkt russin
1 - 1,5 tsk salt
3 - 4 tsk curry
1 msk senapsfrön
2 tsk ingefära
3 - 4 krossade vitlöksklyftor

Skala och kärna ur frukterna, dela dem i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienserna och låt allt sjuda i ca 1 timma. Häll på välgjorda burkar och förvara i kylskåp.

Hoppas ni gillar den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar