torsdag 18 augusti 2011

Sparrissoppa

Tillhör du dem som gillar grön sparris? Oftast när man tillagar sparrisen så både du skalar den och bryter av stjälken nertill. Kasta inte detta utan ta vara på det och gör en soppa. Perfekt till en lunch.

Gör så här:
Smält lite smör i en kastrull, lägg i en hackad scharlottenlök eller vanlig gul lök (en halv), grovhacka en vitlöksklyfta och låt den fräsa med utan att det tar färg. Lägg sedan i de grovhackade stjälkarna och skalen. Har du en skvätt vitt vin så häll i det och en grönsaksbuljongtärning och 5 dl vatten. Låt sedan detta småkoka i ca 15 min.
Tillsätt sedan 0,5 - 1 dl grädde eller creme fraiche. Mixa med stavmixer och sila soppan. Låt den därefter koka upp igen och smaka av med salt och peppar.

Jättegott och lagat på det du vanligtvis bara kastar. Detta är gjort på resterna av ett knippe sparris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar