onsdag 10 augusti 2011

Onsdag

För er som vill ha en god dessert till helgen tänkte jag föreslå en Pecannötspaj. Det är lika god som den ser ut.
Pajdeg:

225 g vetemjöl
130 g smör
55 g socker
6 msk kall mjölk
Lägg i mjöl och socker i matberedaren och smöret (delat i bitar). Arbeta samman detta manuellt till en smulig massa. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop degen. Låt den vila kallt i 30 min.
Fyllning:
3 ägg
225 g mörkt muscovadosocker
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
85 g smält smör eller margarin
3 msk ljus sirap
200 g pecannötter
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Smörj en pajform och kavla ut degen eller tryck ut den i formen när den har vilat i 30 min. Nagga botten och förgrädda den 10-15 min. Sänk ugnen till 175 grader och ställ in en plåt. För att göra fyllningen vispar man först äggen lätt i en skål. Vispa sedan ner socker , vaniljpulver och salt. Rör sakta ner det smälta smöret sirap och de hackade nötterna. Spara hela nötter till garnering. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet och dekorera med nöthalvorna. Ställ pajformen på den varma plåten och grädda i 35-40 minuter, tills pajen har stelnat. Servera pajen varm eller rumsvarm med grädde eller vaniljglass.
Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar