torsdag 11 oktober 2012

Minipajer med anjovis och kapris

Visst är det väl gott med minipajer? Det kan vara som en förrätt eller på en buffé.
Här är ett recept med anjovis i - även om man inte är så förtjust i anjovis så testa. Anjovisen ger bara en god sälta. Det här behöver du till ca 20 pajer:

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
0,25 dl mjölk

Fyllning:
1 gul lök
1 msk smör
125 g ansjovisfiléer
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
1/2 dl kapris
1 - 2 dl riven lagrad ost
salt och peppar

Gör så här:
Börja med pajdegen. Blanda smör, mjöl och salt till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt mjölken. Arbeta snabbt samman till en deg. Lägg in den i plastfolie och låt den ligga halvtimma i kylen.
Gör en lång rulle av degen, dela den sedan 20 bitar. Tryck ut degen i muffinsformar av aluminium.
Nagga botten med en gaffel. Ställ in formarna i kylen i minst 30 minuter. Pajskalen behöver inte förbakas.

Fyllning:
Finhacka löken och fräs den mjuk i smör. Sila av ansjovisen och grovhacka den. Vispa ihop äggen med grädde och mjölk, smaka av med salt och peppar.
Fördela lök, ansjovis, kapris och ost i pajskalen. Häll över äggstanningen.

Grädda i 200° ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar