måndag 29 oktober 2012

Pimentos

Ska du göra en buffé eller lite tapas, då tycker jag att du sak göra egna pimentos, lätt som en plätt.

Du kan göra på mer eller mindre paprikor - gör efter hur många ni är som ska äta. Här kommer en sats:

4 röda paprikor
1 hel vitlök
2 kvistar rosmarin
ev lite basilika
3 dl god olivolja

Sätt på ugnen på 250 grader. Dela paprikorna i halvor och ta bort kärnhusen. Lägg dem tillsammans med den hela vitlöken på en plåt. Sätt in den i ugnen och låt dem vara inne i mellan 20 - 30 min. Skalet på paprikorna ska vara nästan helt svart. Låt dem svalna
Ta bort skalet på paprikorna och skala vitlöksklyftorna.
Dela paprikorna i breda strimlor. varva paprika vitlök och örter i en glasburk, strö på lite flingsalt. Häll på olivolja så det täcker.
Låt pimenton "mogna" i kylskåp ca 1 vecka innan ni äter dem.

n del av er kanske tänker att pimento är en stark chilifrukt och det kan det vara men det är också det portugisiska ordet på vanlig paprika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar