tisdag 9 oktober 2012

Restaurang Barrique

Denna helgen har jag och Lina varit på en weekend i Göteborg.
Vi åkte upp i lördags fm med tåget, sedan tog vi oss till hotell Rubinen på avenyn. Vi fick ställa in våra väskor och sedan började vår shopping.
Lina hittade en ny favoritaffär...G-star precis intill Kopparmärra. Vilken fin affär och vilken fantastisk personal! Som sagt, vi gjorde stan fram till kl 16:00 sedan fick vi vila oss en stund, duscha och fräscha till oss.
Kl 20:15 hade vi bokat bord på Restaurang Barrique, en helt underbar upplevelse! Fantastisk mat, fantastiska viner och fantastisk personal! Det fanns inte något att klaga på - inte ens priset!
Vi bestämde oss för en siciliansk tema meny. Den bestod av fyra rätter med ett vinpaket till.
Först fick vi en liten amuse-bouche (aptitretare. Det var en variant av brandad (mos och rökt fisk), serverad med en liten citronmajonäs.

Vi fick in ett fat med hembakad foccacia, hembakat rågbröd och knäckebröd, till detta tre skålar med minioliver, vispat brynt smör och en färskost smaksatt med soltorkade tomater och vitlök.

Första rätten var: Vitello di tonnato med soltorkade tomater, friterad kapris och parmesanflakes. Till detta drack vi ett vitt vin: 2011 Claudio Bianco, Nordic Sea Winery

Huvudrätt var: Rödvinsbrässerade högrev med svamplasagne och smörad oxsky. Till huvudrätten drack vi: 2009 Regaleali Rosso, Tasca D`Almerita
Som tredje rätt serverades tre ostar och en lök- och tomatmarmelad. Vinet som serverades till var lite av portvinskaraktär och hette: 2005 Sikélios Etna Rosso, Scilio Vini

Denna middag avslutades med en ljuvlig dessert: Sorbet på Domorichoklad med mjölkchokladmousse och saltkanderade nötter. Till desserten drack vi ett underbart gott dessertvin: 2008 Ben Ryé Passito di Pantelleria, Donafugata
Denna middagen slog det mesta! Så denna restaurang kan vi varmt rekommendera!
Titta gärna in på deras hemsida: Barrique












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar