En god fika eller dessert - vad passar bättre än en riktigt got smulpaj med äpple. Lättlagat är det också! Detta receptet är till en pajform ca 24 cm i diameter:
Ingredienser:
4-5 äpplen
smör till formen
kanel 
kardemumma 
råsocker 
Smuldeg:
1.5 dl mjöl 
1.5 dl havregryn 
0,5 dl strösocker
0,5 dl råsocker 
125 g smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg i en stor pajform.
Strö över kanel eller kardemumma, eller både och, och lite råsocker om äpplena är syrliga.
Smuldeg
Blanda de torra ingredienserna till degen i en bunke.
Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg med fingrarna.
Strö smuldegen över äpplena.
Toppa med lite mandelspån.
Grädda i cirka 20 minuter, tills äpplena är mjuka och degen fått fin färg.
Servera med vaniljglass, vaniljsås, råkräm eller lite vispad grädde.






Inga kommentarer:
Skicka en kommentar