lördag 27 oktober 2012

Seg kladdkaka

Seg kladdkaka - här får du en variant på kladdkaka. Den innehåller lite farinsocker som ger en lite segare konsistens. Det här behöver du:

50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl neutral matolja
2.5 dl mjöl
4 msk god kakao
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk god 70% choklad

Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader och smält smöret.
Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
Vispa ägg och socker poröst, rör ner smör och olja i äggsmeten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.

Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar