För att baka detta bröd så behöver du vetesurdegsgrund.
Det finns ett recept på vetesurdeg här på bloggen, använd dig av det eller något annat. Här kommer brödreceptet
Berns
500 g vatten
250 g vetesurdeg
15 g jäst
600 g vetemjöl special
175 g halländskt stenmalet durumvete
15 g flytande honung
Häll i alla ingredienser och kör i degblandare 2 min på låg hastighet så att allt blandas. Öka därefter till hög hastighet och kör i ca 8 min.
Tillsätt sedan 25 g havssalt och kör ytterligare 6 min på hög hastighet.
Låt degen vila i 1,5 tim.
Väg degen i tre lika stora delar, runddriv och slå upp som limpa. Jäs i korg pudrad med durumvete. Verket ska vara uppåt. Du kan också låta bröden jäsa på plåt.
Jäser du i korg så låt dem jäsa upp till kanten av korgen. Vänd och snitta fem långa snitt och baka av i 250 g i nedre delen av ugnen.
För att få ånga kan du ställa in en form med isbitar i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar