söndag 6 november 2011

Pasta med kycklingfilé, svamp, solt tomat...

Idag gör vi en smarrig pasta. Det här behöver du om till 4 pers:

4 kycklingfileér
200 g skogschampinjoner
3 soltorkade tomater
2 banan scharlottenlökar
1 bunt grön sparris
75 g haricot verts
100 g färsk spenat
75 hg parma eller proscuttio
smör att steka i
salt och peppar
steksky
2 dl grädde

Strimla kycklingfilén i tunna skivor. Bryn köttet och krydda med salt och peppar, när det är klart lägger du över i en annan kastrull.
Skala och klyfta löken. Skölj och skiva svampen, strimla de soltorkade tomaterna. Skala och dela sparrisen i bitar.
Fräs svampen, när den blivit lite brynt lägger du i löken. När det är klart häller du det i samma kastrull som köttet.
Resten av grönsakerna fräser du i smör par minuter. Vänd i 100 g färsk spenat i slutet. Lägg upp sparrisen, spenaten och haricot vertsen i en skål. Lägg parman eller proscuttion på bakplåtspapper och på ett galler. Sätt in i ugnen 5 - 10 min på 225 g (dem ska bli spröda).
Häll i 2 dl vatten i stekpannan, koka ur pannan och häll över köttet i kastrullen. Tillsätt grädden och låt detta småkoka 5 - 10 min, smaka av med salt och peppar. Precis före servering lägger du i sparrisen, bönorna och spenaten

Till detta äter vi en bred tagiatelle, hyvlad parmesan och rostade pinjenötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar