Receptet kommer från min mamma som i sin tur fått det från sin mamma.
Jag lagar puddingarna idag för att förbereda till middagen på 1:a advent.
Det här behöver du:
Kålrotspudding
2,5 kg kålrötter
3ägg
1,5 dl grädde
0,5 - 1 dl ljus sirap
skorpmjöl
salt och peppar
aluminiumformar
Skala och skär kålrötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i ca 1 timma. Häll av vattnet och passera kålrötterna.
Blanda i 2 stora skedar skorpmjöl, häll sedan i sirap efter behag. Någon dl tror jag, det ska smaka lite sött. Blanda därefter i 3 ägg och 1,5 dl grädde.
Rör om och smaka av med salt och peppar.
Häll denna röran i smorda aluminiumformar, strö över skorpmjöl och hyvla på en skiva smör. Nu ska kålrotspuddingen "mogna" i ugnen
Grädda 2 tim i 150 grader.
Av detta receptet blir det flera formar. Frys dem och använd som grönsak till olika fläskkötts middagar.
Mmmm så gott! Har just varit o inhandlat ingredienser, så imorgon är det min tur att laga pudding!
SvaraRaderaSyrran