På väg hem från stan körde jag inom Sushi Minami och köpte 8 olika sushi till förrätt, familjen ska ta mig tusan lära sig att äta detta!
Ivarjefall så har kreativiteten flödat i köket. Det verkar blir väldigt gott dessutom.
Vill du testa att laga mitt egna recept så behöver du det här till 4 pers:
4 kycklingfileér
4 färska champinjoner
1 schalottenlök
färsk persilja
5 - 10 skivor kallrökt skinka
smör till stekning
2 dl grädde
1 dl creme fraich
kalvfond
dijonsenap
Gör så här:
Putsa kycklingfiléerna, salta och peppra dem. Bryn köttet och låt de eftersteka 5 min.
Under tiden gör du fyllningen. Skala och finhacka löken, finhacka champinjonerna, hacka en halv kruka persilja och skär 2 skivor av skinkan i små tärningar. Låt detta fräsa i lite smör i en kastrull, det ska bli lite brynt. Låt denna röran svalna, blanda sedan i 2 msk creme fraiche och 2 tsk dijonsenap.
Skär sedan en ficka i varje filé, stoppa i en rejäl klick av fyllning. Vira runt en stor eller två mindre skivor skinka om varje filé. Lägg dem sedan med skink skarven nedåt i en smord form.
För att göra såsen häller du i 2 dl vatten i stekpannan, häll i en msk kalvfond, grädden, 1 msk dijonsenap och resterande creme fraiche.
När det är 15 min kvar av stektiden för potatisen ställer du in formen med kycklingen. Låt steka i ca 10 min. Så att fileérna är genomstekta och skinkan lite knaprig. Sista 5 minuterna häller jag över såsen och låter allt bli varmt.
MUMS!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar