Den här cheesecaken passar bra på en buffé eller som förrätt om man är många gäster. Det här behöver de:
200 g kavring
75 g smör
4 gelantinblad
200 g philadelfiaost
2 dl creme fraiche
1 dl gräddfil
150 - 200 g rökt nötkött
3 msk riven färsk pepparrot
3 msk hackad persilja
ett knippe finhackad gräslök
Gör så här:
Smula kavringen, gärna i en matberedare. Smält smöret och blanda med kavringen. Tryck ut i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Rör ut philadelfiaosten med creme fraichen. Blanda även ner gräddfil, de finahckade nötköttet, pepparroten, persiljan och gräslöken.
Ta upp gelantinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner det i smeten och bred smeten över botten.
Låt smeten stå kallt minst i 4 tim.
Garnera med lite halverade tomater och persilja.
Det blir ca 10 - 12 bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar