torsdag 15 mars 2012

Rotfruktsgratäng

Ibland har jag svårt för att variera mig när jag ska laga något extra gott. Ofta blir det rostad potatis, vanlig potatisgratäng eller Hasselbackspotatis. Vill tipsa er om att laga en god rotfruktsgratäng, gratängen är så såsig så du behöver inte någon sås till men har du en bit gott ox kött eller lamm så är det alltid gott med en klick rödvinssås.

Det här behöver du:
400 g potatis
150 g morot
150 g palsternacka
100 g rotselleri
1 lök
3 dl grädde
2 dl mjölk
4 pressade vitlöksklyftor
0,5 dl färsk timjan
1 tsk salt
1 tsk peppar

Gör så här:
Skala och skiva alla rotsakerna tunt. Lägg rotfrukter och lök i en ugnsfast form med hög kant, cirka 25 centimeter i diameter. Rör ihop grädde, mjölk, vitlök, timjan, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över rotsakerna och gratinera i ugnen cirka 50 minuter. Strö över lite riven ost när det är ca 15 min kvar.

1 kommentar: