16 skivor tunnskivad Kycklingfilé
1 skivad lök
4 baconskivor grovskurna
1-2 msk fransk senap
1 dl grovt hackad persilja
4 st skalade morötter, skurna i stora bitar
5 dl färdigblandad kycklingfond enl. instruktioner på flaskan
½ dl crème fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
salt och peppar
8 grillspett
Potatispuré smaksatt med parmesan:
500 g skalad King-Edvard potatis
100 g smör
2 dl grädde
100 g riven parmesan
salt och peppar
Rullader:
Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter.
Tillsätt dijonsenap efter smak, persilja, salt och peppar.
Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop.
Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra rullader. Stek sedan i smör.
När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka.
Tag rulladerna och morötterna ur pannan.
Tillsätt crème fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress.
Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka ev. av med salt och vitpeppar.
Receptet på moset känns väldigt onyttingt - jag är helt övertygad om att det blir lika gott om du halverar smör mängden och att du byter ut hälften av grädden till mjölk.
Mycket gott och festligt. Såsen är helt underbar!
SvaraRadera