400 g torsk och lax blandat
900 g potatis
2 morötter
1/2 purjolök
150 g skalade räkor
1 msk smöra
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1/2 msk fond)
salt och peppar
100 g sockerärter
2 msk hackad dill
Gör så här:
Tina fisken om den är fryst, skär den i kuber (3x3 cm).
Skala potatis och morötter. Ansa och skölj purjolöken, skär den, potatisen och morötterna i tunna skivor. Skala räkorna.
Stek purjo och morötter i matfettet i en kastrull. Tillsätt grädde och buljongtärning, låt och koka upp. Lägg i potatisen. Låt detta småkoka i ca 10 min. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg i fisken i såsen och koka försiktigt ca 5 minuter.
Lägg sockerärterna och dillen i grytan, koka upp. Lägg sist i räkorna och låt dem bli varma utan att koka.
Limeaioli
Ta lika delar creme fraiche och majonäs. Pressa i vitlök efter egen smak och lite limesaft och skalet från riven lime.
Hos oss är det bara Leif och jag som äter denna aiolin. Så jag gör på 0,5 dl majo och 0,5 dl creme fraiche, 1-2 vitlöksklyftor, saften från en halv lime och skalet.
Vill du göra aiolin nyttigare så fungerar det bra att göra den på turkisk yoghurt och lätt majonäs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar