Häromdagen var det Leifs födelsedag, vi brukar inte fira med presenter men däremot lagar vi en god middag.
Då Leif är barnsligt förtjust i fläskfilé så köpte jag det men vad skulle jag göra med den?!?
Det blev en egen kombination som blev väldigt god, det här ingredienserna behöver du för att laga mitt recept:
800 g putsad fläskfilé
smör att steka i
salt
peppar
paprikapulver
Sås:
1,5 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1-2 tsk dijonsenap
ca 1 msk kinesisk soya
1/3 kruka persilja
1/3 kruka gräslök
1 ask kryddkrasse
Gör så här:
Skär filén i sneda 1,5 cm tjocka skivor, platta ut dem med handen och krydda. Sätt på en stekpanna, lägg i smöret och låt det bli brynt. Stek köttet hastigt på båda sidor, lägg över det i en traktörpanna eller ugnsfast form.
Såsen:
Häll vattnet i stekpannan och koka ur pannan, häll i creme fraiche, grädde, senap och soyan. Låt det puttra på svag värme under tiden du hackar eller klipper örterna. Häll i örterna, smaka av såsen med salt och peppar.
Lägg i köttet och låt det puttra i såsen ca 5 min.
Servera med rostad potatis, gratäng eller ris och så en god sallad.
Då det var födelsedag så lyxade vi till det med Per Morbergs nya rödvin. Det blev en väldigt smarrig middag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar