torsdag 6 september 2012

Svamplasagne

Förra söndagen lagade Lina och jag färsk pasta. Som jag tidigare har berättat så gjorde vi ravioli, tagiatelle och svamplasagne.
Receptet är från Lina och den är verkligen smarrig. Den kan serveras till både kött och fisk.

750 g skogschampinjoner
1,5 lök
3 vitlöksklyftor
5 kvistar timjan
1,5 dl vitt vin
1,5 dl vatten
1,5 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1 mozarella
riven parmesan
färska lasagne plattor

Skala och hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna tunt. Fräs champinjonerna i lite smör tills vätskan kokat bort, lägg i en klick smör, lök och vitlök.
När löken har mjuknat lägger du i timjan samt häller på vin och vatten, låt det koka tills det reducerats till hälften.

Häll sedan på grädde och creme fraiche, låt såsen småkoka i ca 10 min.

Smörj en eldfast form.
Börja med att täcka botten med lasagne plattor. Lägg på champinjonsås, lite mozarella och riven parmesan. Varva på detta sätt med ca 5-6 lager plattor, avsluta med sås och riven ost.

Grädda i 200 grader i ca 25 min.

Äts som den är med en sallad eller som tillbehör till en god köttbit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar