Den här fisken är väldigt lättlagad, receptet är till 4 personer och är du inte jätteglad i saffran så minska ner lite på den mängden.
1 purjolök
2 tomater
500 g torskfilé
1 fiskbuljongtärning
1 pkt saffran
1 pkt matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
2 dl vatten
1 knippe gräslök
Börja med att skålla tomaterna, skär ett kryss på toppen av varje tomat. Lägg dem i en kastrull med kokande vatten, när skalet börjar krulla sig tar du upp tomaterna. Då kan skalet lätt dras av.
Skiva purjolöken och fräs den i smör tills den mjuknar. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningen och koka upp.
Stöt salt och saffran i en mortel. Tillsätt saffransblandningen, grädde och peppar till buljongen. Låt koka upp och smaka av.
Skär torsken i kuber och lägg ner i såsen, sjud sakta tills fisken är klar, ca 5 - 10 min beroende på fiskbitarnas storlek.
Tärna de skållade tomaterna vänd ner i fiskgryta. Strö över rikligt med finklippt gräslök.
Servera med ris eller pressad potatis och lite nykokta sockerärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar