Nu när björnbären är mogna så får ni ge r ut att plocka det naturen erbjuder!
Det finns ju en hel massa saker att göra av björnbär: saft, sylt, marmelad etc.
Björnbär som marineras i balsamvinäger och farinsocker serverad med cambozola eller ädelost blir en god dessert eller mellanrätt. Salt ost och söta bär är en super kombination!
Så här gör du för att marinera björnbär:
0,25 dl vatten
1 dl farinsocker
1 msk balsamvinäger
250 g björnbär
Koka upp vatten, farin och balsamvinäger i en kastrull. Vänd ner björnbären och stäng av värmen. Låt bären dra i lagen i ca 10 minuter. Rör försiktigt om då och då. Ställ in dem i kylskåpet i minst två timmar.
När du serverar så skär osten i mindre bitar. Lägg upp tillsammans med de marinerade björnbären och servera med t ex rågknäcke eller något gott bröd.
De marinerade björnbären kan serveras både varma och kalla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar