Så här gör jag min sås, som vanligt är jag dålig på mängden av ingredienserna men jag ska försöka ange mått.
Det här receptet är till 6 pers och då behöver du:
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
ca 100 g rotselleri
100 g palsternacka
2 msk smör
3 dl vitt vin
2 dl vatten
fond eller 1 fiskbuljongtärning
några kvistar timjan
3 dl grädde
lite vitvinsvinäger
Smält smöret i en kastrull. Skala och hacka scharlottenlök, skiva vitlöksklyftan i tunna skivor. Fräs i smöret.
Skala och hacka rotselleri och palsternacka, låt dem fräsa med löken, tillsätt färsk timjan. Låt detta fräsa i 5 - 10 min.
Häll sedan på vin och vatten, tillsätt din fond eller buljongtärning. Låt detta reducera tills dess det återstår ca hälften.
Häll i grädden, låt såsen koka upp. Smaka av med salt och cayennepeppar och kanske en 1 tsk vitvinsvinäger för att få lite syra i såsen. Sila av såsen och den är klar att serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar