torsdag 12 juli 2012

Pasta Carbonara

Visst är väl ofta det enklaste det godaste?
Pasta är hela familjens favorit och så otroligt lättlagat.

Jag kom ihåg när jag var barn och mamma hade lärt sig laga köttfärssås. Det var då stekt lök, brynt färs, salt, peppar och en skvätt grädde - ingen ketchup och det roligast av allt var att den serverades till kokt potatis! Jag tyckte det var supergott.

Här kommer ett lite roligare recept på Carbonara:
400 g spagetti
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin (kan utestlutas)
1 msk olivolja
2 dl crème fraiche
salt
1 pkt bacon
300 g körsbärstomater
1 tsk flingsalt

Garnera med lite persila och nyhyvlad parmesanost.

Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skala och hacka lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt vin och creme fraiche. Låt sjuda cirka 5 min. Smaka av med salt.
Baka tomaterna i ugnen, strö över flingsalt och ringla över lite olivolja och sätt in dem i ugnen 10 min i 200 gr.
Stek bacon krispigt och låt dem rinna av på hushållspapper.
Blanda pastan med såsen och lägg upp på fat. Strö över baconskivorna och lägg på tomaterna. Garnera med persilja, parmesanost och svartpeppar.

1 kommentar:

  1. Haha va kul, min mamma gjorde aldrig köttfärssås med spagetti, min pappa ville alltid ha potatis till all mat så han åt säkert potatis till köttfärssåsen om han nu fick detta. Inga nymodigheter här inte.
    Ha det så bra i denna underbara sommar.

    SvaraRadera