Idag ska jag för första gången göra en klassisk Biff Greta Denna maträtt härstammar från Stadshotellet i Karlstad. Den serverades ofta som vickning till sena gäster men fanns inte med på menyn.
Det är nästan en variant på pytt i panna. Ingredienser:
600 g oxfilé
2 st lökar
10 st potatisar
smör till stekning
2 msk Dijon senap
2 äggulor
salt och peppar
hackad persilja, till servering
Gör så här:
Tärna köttet i cm stora bitar. Skala och hacka löken fint.
Skala och skär potatisarna i tärningar. Koka potatistärningarna några minuter i lättsaltat vatten. Häll potatisen i durkslag och låt rinna av väl. Stek sedan potatisen färdigt i smör.
Blanda senap, äggulor, lök och köttärningar i en bunke. Hetta upp en stekpanna ordentligt, smält en klick smör i pannan och stek köttblandningen hastigt, salta och peppra.
Lägg upp potatis på ena halvan av ett fat eller tallrikar och kött på den andra.
Strö hackad persilja över och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar