3 kycklingfiléer
150 g champinjoner
2 paprikor
1 gul lök
1 påse färsk babyspenat
1 - 2 vitlöksklyftor
smör att steka i
salt och peppar
ev grädde eller creme fraiche
Börja med att rosta paprikan.
Dela en paprika i två delar, stryk på lite olivolja på ovansidan Lägg paprikorna på ett bakplåtspapper på en plåt med skalsidan uppåt. Sätt i i 250 gr varm ugn, högt upp och låt dem stå där ca 15 min eller tills skalet är svart. Ta sedan ut dem ur ugnen och låt dem svalna, skala dem.
Skala och skär en lök i klyftor, bryn den lätt. Dela sedan svampen i bitar eller skivor, bryn även den. Strimla kycklingfilén, salta och peppra och bryn även den. Häll sedan ihop allt i en kastrull, pressa i vitlöken och tillsätt lök, svamp, paprika (som du strimlat) och svamp. Häll på ett par dl grädde eller gör min smalare variant - ska testa lätt creme fraichen med parmesan. Vill du inte ha någon sås så behövs det inte.
Smaklig middag
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar