Salladen kan med fördel lagas dagen innan den ska serveras. Det viktigaste momentet i detta receptet är att hälla den varma dressingen över den varma potatisen.
Receptet är beräknat till ca 10 - 12 personer. Är ni färre så anpassa receptet.
3 kg potatis
3 dl hackad gul lök
2 hackade purjolökar, ca 7 dl
3 dl varm buljong av tärning eller fond
Dressing:
1 dl rödvinsvinäger
1 rågad tsk salt
0,5 msk mald svartpeppar
2 msk söt senap
2 dl olja
1 dl kapris i lag
2 rödlökar skivade i tunna ringar
2 dl urkärnade svarta oliver
rikligt med gräslök
Koka potatisen och skala dem medan de ännu är varma. Skär dem i cm tjocka skivor.
Blanda den gula löken och purjolöken i en stor skål, blanda även ner potatisen.
Häll över den varma buljongen och låt detta stå och svalna lite.
Blanda vinäger, salt, svartpeppar, senap och olja. Häll dressingen över den ljumma potatisen.
Fördela kapris, rödlöksringar och oliver (kan uteslutas) över salladen
Låt allt stå minst ett par timmar och dra till sig. Strö över gräslök precis före den ska serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar