Potatissallad kan man variera till det oändliga, jag tänke bidra med ett par recept som jag tycker om.
Dagens recept föredrar jag till grillad fisk och vill du blanda i lite skaldjur så funkar det också som ensamrätt. Det här behöver du till 4 port:
Ingredienser:
1 kg färskpotatis
500 g grön sparris
1 finhackad rödlök
0,5 dl finhackad salladslök
3 msk hacka dill
Dressing:
1 msk skånsk senap
1 msk
pressad citron
1 msk vatten
0,75 dl kallpressad rapsolja
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Börja med att blanda dressingen. Vispa ihop senap, citronsaft och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
Koka potatisen i saltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar. Häll dressingen över den varma potatisen.
Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, 2-3 minuter. Dela sparrisen i mindre bitar.
Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill. Lägg upp salladen på ett fat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar