lördag 23 juni 2012

Rubb

Rubb är för mig ett nytt begrepp som jag i år upplever att jag möter allt oftare.
Det en kryddblandning man gnider in sitt kött i innan det ska grillas. Här får du ett recept på en s k Barbecue rubb. Det här behöver du:2 msk salt
2 msk socker
2 msk råsocker
2 msk spiskummin
1 msk chilipulver
1 msk chiliflakes
2 msk svartpeppar
0,5 msk kajennpeppar
3 msk paprikapulver

Gör så här:
Blanda ihop salt, socker, råsocker, spiskummin, chilipulver, chiliflakes, svartpeppar, kajennpeppar och paprikapulver.
Förvara i lufttät burk.

Vid användning, gnugga in kryddmixen i köttet och låt dra i minst 20 minuter.

Testa detta nästa gång ni ska grilla!

Här är ytterligare ett recept på Rubb, denna variant är lite pepprigare och passar bra till nötkött:

1 msk grovmalen svartpeppar
1 msk stött grönpeppar
1 msk salt
1 msk spiskummin
0,5 msk vitlökspulver
0,5 msk paprikapulver

Gnid in köttet i kryddblandningen och låt det vila minst i 30 min innan du grillar.

Köttet som är rubbat grillas med fördel långsamt, gärna att du har glöd vid sidorna i grillen och grillar sakta i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar