fredag 8 juni 2012

Gubbröra på kavring

Snart är det midsommar och då vill vi ha sill och nubbe!
Ska du ha gäster eller en midsommarbuffé så kan jag tipsa om en god Gubbröra.
4 port

125 g ansjovisfilé, (Grebbestads)
4 hårdkokta ägg
1 rödlök
0.5 dl crème fraiche
0.5 dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
citpeppar och lite salt

Garnera med dillvippa och lite gräslök

Hacka ansjovisen, skala och hacka äggen och rödlöken.
Lägg alltsammans i en skål och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och kanske lite salt.
Kantskär kavringskivrona och bred smör på dem. Lägg på en klick gubbröra.
Garnera med dill och gräslök. Servera med en kall öl och gärna en ännu kallare nubbe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar