Ofta är man traditionell och serverar ägghalvor med kaviar, rom eller kanske med en klick majonäs, några räkor och en dillvippa.
Här kommer ett lite annorlunda förslag på hur man kan garnera sina ägg.
Ingredienser till 10 pers:
10 ägg
3 salladslökar
5 rädisor
1 ask smörgåskrasse
Kaviarcreme:
1 dl lättmajonäs
0,5 dl gräddfil
0,5 dl creme fraiche
1 dl kaviar typ Kalles
Lägg äggen i en kastrull, fyll upp med kallt vatten. Låt äggen sjuda 7 min när vattnet kokat upp. Kyl äggen, skala och dela sedan äggen på längden.
Skiva salladslök och rädisor så tunt du kan. Blanda ihop ingredienserna till kaviarcrèmen.
Lägg äggen på ett fat. Lägg i kaviarcremen i en plastpåse, knyt åt den och klipp ett litet hål i den. Ringla över kaviarcrèmen.
Klipp krassen över äggen och garnera med rädisor och salladslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar