fredag 18 maj 2012

Fryst creme fraiche tårta

Denna dessert är lättlagad och kan göras iordning flera dagar innan den ska serveras. Receptet är lagom till ca 8 pers.

2 äggvitor
1,5 dl grädde
2 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 liten citron
2 dl creme fraiche (fungerar även med den 17%)

Till formen behövs 6 digestivekex

Skilj äggvitorna från äggulorna. Lägg äggulorna i en stor skål. Vispa äggvitorna till hårt skum. Därefter vispas grädden.
Blanda äggulorna med socker, vaniljsocker, det rivna citronskalet samt saften av en citron med creme fraichen.
Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden och äggvitorna, blanda väl.

Krossa digestivkexen och strö ut hälften av smularna i en form med löstagbar botten. Häll sedan i gräddsmeten och strö på resterande smulor över smeten.
Täck formen med plastfolie och ställ den i frysen.
Efter fyra timmar är tårtan klar att servera, låt den gärna stå 30 min innan den serveras.

Servera med lite färsk frukt som jordgubbar, hallon och/eller kiwi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar