onsdag 23 maj 2012

Vegetarisk pastasås

Ibland blir jag så trött på kött och försöker då hitta ett alternativ som även barnen äter. Här är en variant på en vegetarisk pastasås som "duger" till hela familjen. Det här behöver du till 4 port:

4 morötter, ca 200 g
1 gul lök
1o cm purjolök
2 dl creme fraich
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven lagrad ost
1 dl prästost.

Skala och riv morötter och löken fint, skölj och skiva purjolöken. Lägg en klick smör i en kastrull och fräs det rivna grönsakerna några minuter.
Häll på creme fraichen och krydda. Låt såsen småkoka i 5-10 min tills morötterna känns mjuka.
Rör i den rivna osten och låt den smälta. Blanda ner persiljan och smaka av.

Servera med nykokt pasta.
Idag finns många smaksatta creme fraicher om du vill variera dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar