söndag 5 augusti 2012

Gräddtårta med sommarens färska bär

För en vecka sedan firade vi Stefans födelsedag. Vi åt god mat, lax med vinsås och till kaffet fick vi en väldigt smarrig tårta.

Baka en "vanlig" sockerkaksbotten, fyll den med ett lager vaniljkräm, helst hemlagad och ett lager med lite grädde och jordgubbssylt.
Täck tårtan med vispad grädde, spritsa gärna lite "pluppar" ovanpå i ytterkant på tårtan. Detta för att bären inte ska trilla av. Så här långt kan du förbereda.

Innan servering lägger du på i princip vilken frukt du vill. Här på denna tårtan är det jordgubbar och blåbär. Tårtan är garnerad med lite basilikablad.

En riktigt god sommartårta!

3 kommentarer:

  1. Åh så fin Marina!! :)

    SvaraRadera
  2. javisst ser den läcker ut, det är så vackert med alla bären.

    SvaraRadera
  3. Ser verkligen ut som en riktig sommar och födelsedagstårta! Mums :)

    SvaraRadera