250 g laxfilé
250 g torskfilé
1 l fiskbuljong
2 dl grädde
100 g champinjoner
1 röd paprika
1 gul lök
1 dl purjo
broccolibuketter
1,5 tsk curry
1 msk olivolja
salt och peppar
färsk persilja
Skiva champinjonerna och hacka paprikan fint. Skala och skiva löken. Finhacka purjolöken.
Häll olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt kryddor, champinjoner, paprika, lök, purjolök och och låt fräsa i någon minut. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter.
Skär laxen och torsken i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Lägg detta i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar och eventuellt mera curry. Strö på hackad bladpersilja före servering.
Servera ett gott bröd till soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar