måndag 14 maj 2012

Paj med salami och fetaost

Egentligen så behöver man inte något speciellt recept på paj. Gör en pajdeg och förgrädda den, sedan kna du nästan lägga i vad du vill och lägga på ost och äggstanning.

Här kommer ett förslag:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 - 2 msk kallt vatten

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa, eller kör det i en matberedare. Tillsätt vattnet och rör ihop till en deg. Låt degen vila i minst 30 min.

Fyllning:
2 gula lökar
100 g salami
2 tomater
100 g fetaost
smör
salt och peppar
ca 10 oliver
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk

Gör pajdegen och låt den vila i kylen.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Skala och skiva löken. Strimla salamin och grovhacka tomaterna.
Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna. Rör i salamin och tomaterna, krydda med salt och peppar.
Vispa ihop äggstanningen.

Tryck ut pajdegen i en form, nagga botten med en gaffel. Täck kanterna med folie för att undvika att kanterna sjunker ner. Förgrädda pajskalet 10 min.

Lägg i salamiröran i pajskalet, smula över osten och lägg i oliverna.
Häll över äggsmeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i 30 - 35 min.
Vill du göra en magrare variant så byt ut grädden mot mjölk och lägg i ett ägg till.

Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar