Grönpepparsås glöms ofta bort men det är verkligen gott. Så här gör jag min sås:
1 finhackad bananscharlottenlök
1,5 - 2 tsk torkad grönpeppar
2 dl grädde
1 dl gräddfil
1 klick smör
0,5 - 1 msk konjak
1 dl steksky
salt
Om du lagar denna såsen till stekt kött så ta till vara på lite steksky när du stekt ditt kött.
Smält smöret i en kastrull och lägg i den finhackade löken och lät den steka tills den mjuknat utan att ta för mycket färg. Under tiden krossar du grönpepparn och häller sedan i den och låter den fräsa med löken utan att brännas.
Efter någon minut häller du i stekskyn, har du inte någon sky så ta lite vatten med några droppar köttfond i. Häll i grädden och låt såsen småkoka 5 - 10 min, rör om då och då. Ev kan du reda med lite majzena utrört i vatten. Häll sedan i gräddfilen och smaka av med salt och konjak.
Obs, såsen får inte koka sedan du lagt i gräddfilen för då skär den sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar