Till mat fick vi hemgjord smörgåstårta, väldigt gott och något jag inte ätit på en väldig massa år. Det absolut godaste var ändå desserten, här får ni receptet:
Dag 1: Fyllningen:
ca 500 g jordgubbar
2 stora rabarber
0,5 vaniljstång
3 dl socker
1,5 dl vatten
Koka upp vatten, socker och vaniljstång. Skala rabarbern och skär i 2 cm tjocka skivor. Häll sockerlagen över rabarberna och låt detta stå ett dygn.
Smuldeg
200 g kallt smör
1,5 dl cocos
1,5 dl socker
1,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
Tärna smöret och blanda ihop de torra ingredienserna, nyp sedan ihop allt till en deg.
Dag 2:
Sila rabarbern. Spara gärna lagen och använd den till en drink t ex.
Dela jordgubbarna på hälften, lägg dem och rabarbern i en smord pajform. Strö över 1 msk maizena och blanda runt.
Fördela smuldegen över frukten. Det blir ganska mycket deg så ta inte allt om det ser för mycket ut.
Baka av pajen i ca 200 grader i 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar