fredag 11 maj 2012

Grillspett

Så fort solen visar sig så tänds grillar både här och där. Själv tröttnar jag ganska fort på grillat.
Det vi grillar brukar bli fläskfilé, kycklingfilé, ryggbiff, karré etc, etc. Som variation till detta gör vi grillspett ibland.

På våra grillspett har vi oftast lök, paprika, korv med bacon runt, skivor av chorizo, champinjoner - i princip kan du ta vad du har hemma.
Köttet brukar jag marinera några timmar innan vi ska grilla. Sedan gör vi iordning spetten, lägger dem på galler över en het glöd. Det är bra om du har en del av grillen där du inte har kol, detta för att du ska kunna lägga spetten där och låta dem eftersteka.

Grilla spetten tills de har lagom färg. Lägg dem sedan åt sidan och låt dem eftersteka. Har man dem på grillen hela tiden så blir gärna köttet lite torrt.

Servera med en god sallad, någon potatis och bea, pepparsås, gorgonzola sås eller bara någon kall sås. Väldigt gott!
Har ni barn så kan man anpassa deras spett med ex lite köttbullar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar